– Missään vaiheessa ei ollut epäselvää, kumpi maalivahdeistamme pelaa kolmannessa pelissä, sanoi Nashville Predatorsin valmentaja Peter Laviolette.

Niinpä. Nashvillen maalivahti Pekka Rinne on ollut huippuiskussa tälläkin NHL-kaudella. Erityisesti hän on loistanut pudotuspeleissä. Kysymys maalivahtien peluuttamisesta liittyi kahteen ensimmäiseen finaalipeliin, jossa Rinne taipui päästämään kahdeksan maalia 36 laukauksen edessä. Valmentaja Lavioletten kommentti kertoo kuitenkin kaiken oleellisen siitä, millainen luottamus Rinteellä Nashvillessä on. Kolmannessa finaalissa Rinne torjui 27 laukauksesta 26, oli joukkueensa selkäranka ja palkittiin pelin parhaana pelaajana.

Kiekko-Laserin kasvatti on käynyt pitkän tien Pohjois-Suomesta Kärppien kautta NHL:ään. Nashvillen organisaatioon mies hankittiin jo vuonna 2005, joskin alkuvuosina hän pelasi farmijoukkueessa. Predatorsin vakiokokoonpanoon Rinne on kuitenkin kuulunut jo vuosia.

Rinne on tunnettu tiukasta harjoittelumotivaatiostaan; hän vetää jokaisen treenin täysillä ja haluaa torjua jokaisen vedon. Rinne peräänkuuluttaa myös treenien ja lajien monipuolisuutta ja hauskuutta, näin motivaatiota saa pidettyä yllä.

– Pitää olla tavoitteita ja tavoitteellinen, mutta silti pitää saada nauttia joka hetkestä, Rinne sanoo.

Menossa olevissa Stanley Cup –finaaleissa mies eittämättä nauttii joka hetkestä. BioCaren tiimi toivottaa Ambassadorilleen onnea ensi yönä Suomen aikaa pelattavaan neljänteen finaaliin ja loppuihin kauden peleihin!

Lähteet: nbcsports.com, eliteprospects.com, prassi.fi