Olen 35-vuotias liikunnallisesti aktiivinen BioCaren testiryhmäläinen. Työkseni olen liikunnanopettaja, joten työpäivän aikana tulee liikuttua välillä paljon ja toisinaan vähemmän. Vapaa-ajalla pelaan puolitosissani lentopalloa. Käyn pari kertaa viikossa harjoituksissa ja viikonloppuisin pelataan. Tämän lisäksi käyn kuntosalilla 2-3 kertaa viikossa ja lenkkeilen tai pelailen salibandya kerran tai kahdesti viikkoon.

Ilmoittautuessani testiryhmään olin kiinnostunut siitä, miten Bodyproteiini-tuotteet tukisivat aktiivista elämäntyyliäni. Runsas liikunta tuntuu välillä nivelkipuna, eivätkä lihakset palaudu enää tällä iällä entiseen malliin.

Aloitin testijakson heti lokakuun alussa. Söin aamulla 2x omega-3-lohiöljyn sekä 4x päivässä neljä tablettia Bodyproteiinia. Ensimmäisten päivien jälkeen huomasin, että olo tuntui koko ajan täydeltä ja kylläiseltä. Tuntui siltä, että joko normaalia ruokailua tai tablettien syöntiä oli vähennettävä, sillä liikkuminen ei tuntunut enää niin miellyttävältä. Vähensin hieman Bodyproteiinien määrää (10-12 tablettia/päivä), jotta olo tasaantuisi, ja sillä määrällä olen jatkanut tähän päivään (poikkeuksena päivät, jolloin syön muutenkin rasvaista kalaa).

Mitä vaikutuksia olen huomannut? Nivelet ovat pysyneet aika hyvässä kunnossa, eikä suuria kipuja ole tullut, vaikka rasitus etenkin polvissa on välillä ollut kova. Myöskin pientä positiivista muutosta huomaan palautumisen osalta. Vaikka edellisenä päivänä on tehnyt kovan harjoituksen, tuntuu lihakset seuraavana päivänä jo siltä, että pystyisi tekemään uutta harjoitusta. Vireystila on ollut lähes koko testijakson ajan hyvä. Ainoastaan testijakson alussa olin useana päivänä normaalia väsyneempi, ruoka ei maistunut ja lihakset kipeytyvät. En koe, että tämä väsymys johtui BioCaren tuotteista, vaan koska olin kipeä (kuumetta, yskää tai muuta vastaava ei kuitenkaan ollut).

Paino ja kehonkoostumus eivät hirveästi ole muuttunut testijakson aikana. Ehkä jos tabletteja söisi täyden määrän (16 päivässä), niin paino saattaisi hieman laskea, koska olo tuntui ainakin itsellä testijakson alussa niin kylläiseltä. En kuitenkaan omalta osaltani kokenut tarpeelliseksi painonpudotusta, vaan halusin huolehtia siitä, että sain ruuasta monipuolisesti ravintoaineita liikkumiseen (en siis halunnut vähentää normaalia terveellistä syömistäni). 

Syön mielestäni aika terveellisesti. Hiilihydraateissa pyrin valitsemaan matalan (tai keskitason) glykeemisen indeksin omaavia tuotteita. Jos lautasella on peruna tai kaksi, niin pyrin lisäämään siihen reilusti kasviksia, jotta kokonaisuutena verensokeri ei tekisi nopeita nousuja. Viljoista suosin kokojyvätuotteita ja etenkin kauraa. Proteiinia syön aika runsaasti (noin 1,5-2g painokiloa kohden). Rasvojen käyttöä olen lisännyt reilusti viimeisen 2 vuoden aikana. Suosin pehmeitä rasvoja, mutta en pelkää tyydyttyneiden rasvojen käyttöä.

Esimerkkipäivän syömiseni:

6.30 aamupala
Kaurapuuro maitoon, 1-2 desiä mustikoita, hunajaa
Pieni lasi tuoremehua (en pysty elämään aamulla ilman tätä 🙂 )
Kauraleipä juustolla ja kurkulla/tomaatilla
2 kananmunaa
Ravintolisät: d-vitamiini (50mikrogrammaa), glukosamiini + kondroitiinisulfiitti, inkivääri, omega-3-lohiöljy x 2, lohiproteiini x 3

9.30 välipala
1 desi Maitorahka, luonnonjogurttia, 1 desi punaviinimarjoja, hunajaa
ravintolisät: lohiproteiini x 4

11.30 työpaikkalounas
Runsaasti perussalaattia oliiviöljyllä, makaronilaatikkoa, lasi maitoa

14.30 välipala
Kourallinen eri pähkinöitä, kauraleipä juustolla ja tomaatilla, maitolasi
Ravintolisät: glukosamiini, inkivääri

17.00 päivällinen
Runsaasti salaattia oliiviöljyllä, veriletut, maitolasi
ravintolisät: lohiproteiini x 4

19.30 treeninjälkeinen välipala
Heraproteiinijuoma

21.00 iltapala
2dl Maitorahka, 1dl luonnon jogurtti, pellavansiemenöljy, hunaja, 1 dl mustaherukoita
Ravintolisänä magnesium ja sinkki

Teen pääasiassa itse ruuat ja vain todella harvoin ostan eineksiä.
Herkuttelu kuuluu totta kai osana elämää. Pyrin jättämään herkuttelun viikonlopulle ja vain yhdelle päivälle. Suosikkiherkkuani on suklaa ja punaviini.