Perheenäiti ja seikkailu-urheilija Petra Erätuli-Kola

BioCare mukana matkalla maailman katolle

Petra Eratuli-Kola

Kun haluan treenata täysillä ja toteuttaa unelmiani, se edellyttää kovaa kestävyyskuntoa ja jatkuvaa painonhallintaa terveellisistä elämäntavoista tinkimättä. BioCaren ansiosta pystyn huippusuorituksiin urheilijana ja perheenäitinä.

Työssäni yhteyspäällikkönä kohtaan asiakkaiden tarpeet jatkuvaan muutokseen ja uudistumiseen kilpailukykvyn säilyttämiseksi. Olen huomannut, miten helppoa on organisaation ulkopuolelta antaa hyviä ohjeita ja valmentaa yrityksiä. Neuvominen on paljon helpompaa kuin muutosten toteuttaminen.

Olin miettinyt omassa elämässäni pitkään, miten voisin haastaa itseni ja löytää uusia tavoitteita, joita kohti voisin määrätietoisesti puskea. Kaipaamani mahdollisuus muutokseen tuli vastaan, kun tutustuin Carina Räihään Urheilun Naisten Maailman Konferenssissa. Carinan voittajan asenne valloittaa Mt. Everest ensimmäisenä suomalaisena naisena teki minuun suuren vaikutuksen. Konferenssissa hän kutsui mukaan retkikuntaansa Mt. Everestin Base Camppiin n. 5 400 metrin korkeuteen. Olisko tämä juuri se haaste, jota olin kaivannut, kun kaksi lastani oli kasvanut ohi pikkulapsivaiheen ja työelämänkin oli tasoittumassa? Nappasin heti kiinni.

Aika pian jouduin huomaamaan, että treenatulle urheilijalle tämä voisi olla pikku juttu, mutta perusperheenäidille kiipeäminen tulee olemaan suuri henkilökohtainen haaste niin henkisesti kuin fyysisestikin. Eli ei muuta kuin treenaamaan!

Harjoittelusta ja miten palaudutaan?
Heti ensimmäisen harjoittelukuukauden jälkeen huomasin, miten liikunta innostaa. Hetki sitten ei olisi tullut mieleenikään lähteä lenkille aamuseitsemältä. Hakemani elämänmuutos alkoi toteutumaan. Pian myös palautumisen tärkeys korostui. Huomasin, että ilman lepopäiviä keho piiputti. Jalat kramppasivat öisin ja tunsin itseni todella väsyneeksi. Oli pakko viheltää peli poikki, levätä muutama päivä ja hakea helpotusta. Avuksi löysin BioCare Body Proteiinit ja BioCare Omega-3 Lohiöljyn.

Haasteet?
Painin jatkuvasti sen peruskysymysten kanssa, olenko itsekäs, kun olen vapaaehtoisesti erossa lapsista kolme viikkoa. Onko järkeä lähteä telttailemaan Nepaliin maailman katolle ja vielä armottomissa olosuhteissa? Epähygieenia, likaisuus ja suihkujen puute, melko varmasti saatavat vatsataudit, vuoristotauti, virukset, todennäköiset haavat ja rakkulat, jotka eivät korkeuksissa parane? Nukkuminen lumivyöryjä kuunnellen? Onneksi lapset ja mies ovat tukena ja kannustamassa.

No miksi sitten?
Minua kiinnostaa muutos. Omien voimien vieminen äärirajoille, henkinen kasvu, mahdollisuus oppia. Luonto, sen kauneus ja hiljaisuus. Mahdollisuus olla yksin ja fyysinen rankkuus. Uudet ystävät ja kontaktit, joita voin matkan aikana saada. Ideat, joita voi kehitellä oman työn eteenpäin viemiseksi. Selviytyminen haastavissa olosuhteissa. Perusasioiden äärellä oleminen, itsensä voittaminen sekä peliin laittaminen. Nöyränä jatkan harjoittelua. Ja tarina jatkuu!

Lue Petran blogia täältä: www.petraeratuli.fi