BioCaren juuret ovat 2000-luvun alussa, jolloin yritys toimi Norjassa Green Earth Industriesin nimellä. Silloin merenelävistä saadut proteiinituotteet tehtiin pääasiassa eläimille, koska teollisuus ei osannut tuottaa tarpeeksi korkealaatuisia tuotteita ihmisille. Jo 1990-luvulla monet yritykset yrittivät tehdä paremmantasoisia proteiinituotteita kalasta, mutta niistä ei saatu tehtyä tarpeeksi laadukkaita. Oikeaa teknologiaa ei ollut vielä saatavilla, ja raa’an materiaalin kontrolli oli riittämätöntä.

Green Earth Industries investoi tutkimukseen ja uuteen teknologiaan, kehitykseen, testaamiseen ja dokumentaatioon koko 2000-luvun. Vuonna 2009 firma meni konkurssiin, ja Roger Hofseth osti sen, jolloin firman nimeksi tuli Hofseth BioCare.

Tämän jälkeen tuotekehitystä jatkettiin, kunnes vuonna 2011 ensimmäinen tuote saatiin markkinoille Norjassa. Sittemmin tuotteet on saatu myyntiin myös Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa. Suomeen tuotteet saapuivat sinun saatavillesi syksyllä 2015 BioCare Finland -nimen alla.