Internet on täynnä keskustelupalstoja, joissa valitetaan kuinka vaimo, mies tai perheen lapset eivät osallistu kotitöihin. Omasta tuttavapiiristänikin olen kuullut seuraavanlaisia tarinoita:

”Mika käy joka arkipäivä töiden jälkeen omissa harrastuksissaan, ei hän ehdi hoitaa kotia tai lapsia.”
(”Mika”, nimi muutettu)

”Jari on sanonut, että hänen kätensä alkavat sattua astioita pestessä, joten hän ei voi hoitaa tiskejä.”
(”Jari”, nimi muutettu)

Joskus sitä miettii kuinka erilaiset ihmiset ovat rikkaus. Tosinaan erilaiset ihmiset – ja heidän ajatuksenjuoksunsa – vain ovat liian erikoisia, jotta niitä voisi ymmärtää. Lieneekö vika silloin omassa vai toisen päässä, varma ei voi olla. Siitä voinee olla varma, että isolle osalle ihmisistä kotityöt OVAT rasite. Työpäivän jälkeen moni keksii helposti mukavampaakin tekemistä kuin villakoirien metsästys sängyn alta tai makaronilaatikon tekemiseen vaadittujen astioiden pesu.

Hommat on kuitenkin hoidettava, ei auta.

Parasta on yrittää keksiä velvollisuuksille jokin uusi näkökulma. Rasvaimu on asia erikseen, mutta imuroimalla voi kuluttaa kivasti kaloreita, jopa 245 kappaletta tunnissa. Myös huonekalujen uudelleenjärjestely kannattaa. Sohvan raahaaminen huoneen toiselle puolelle kuluttaa jopa 430 kaloria tunnissa. Jos ajattelet, ettei sohvan siirtämiseen mene tuntia, sen voi tehdä useampaan kertaan hakiessa huoneeseen ideaaleinta feng shuita. Tai sitten sohvan voi raahata yläkertaan tai vintille.

Pölyjen pyyhkiminenkin kuluttaa 171-282 kaloria tunnissa. Lähes kolmen sadan kalorin kulutukseen tarvinnee jo pölyhuiskut molempiin käsiin ja vauhdin lisäämistä juoksuksi.

Kun siivoaminen alkaa rasittaa kaikesta ihanasta kalorinkulutuksesta huolimatta, kannattaa viettää aikaa lemmikin kanssa leikkimiseen. Sekin kuluttaa 185-297 kaloria tunnissa.

(Kalorienkulutusmäärät: laskurini.fi)