Kalsiumin rooli ihmiskehossa on oleellinen: se antaa hampaille ja luustolle lujuuden. Lisäksi sitä tarvitsevat kaikki elimistön solut, koska se säätelee sydämen, lihasten ja hermoston toimintaa. Jos keho ei saa kalsiumia riittävästi, sitä irtoaa luustosta tärkeiden elintoimintojen turvaamiseksi. Keho siis ottaa tarvittaessa kalsiumin luuston kustannuksella muihin, tärkeämpiin toimintoihin.

Lapsilla nopeimman kasvun aikana kalsiumia tarvitaan paljon luuston rakennusaineeksi. Runsas kalsiumin saanti hidastaa luiden haurastumista naisilla ennen vaihdevuosi-ikää. Aikuisen luustossa kalsiumia on noin kilo, ja osa siitä vaihtuu päivittäin luun uudismuodostuksen vuoksi. Edellä mainittujen asioiden vuoksi kaiken ikäisten ihmisten pitää pitää huoli riittävästä kalsiumin saannista.

Tutkimusten mukaan yli neljäsosa naisista saa suosituksiin nähden liian vähän kalsiumia. Iän myötä kalsiumin imeytyminen vielä heikkeneekin, on siis tärkeä selvittää, kuinka paljon sitä saa omasta ruokavaliosta. Maitovalmisteet ovat meillä parhaita kalsiumin lähteitä; maidot, piimät, viilit, jugurtit, juustot ja jäätelöt sisältävät runsaasti kalsiumia, joka imeytyy hyvin. Jos maitotuotteet eivät maistu, on suositeltavaa turvautua kalsiumlisään. Yli 70-vuotiaille suositellaan kalsiumlisää joka tapauksessa.

BioCaren Kalsium+Proteiini-tabletit on valmistettu lohesta, eivätkä ne sisällä kiviainesta. Ne sopivat kaikille, jotka tarvitsevat kalsiumlisää.