Friend of the Sea on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on merien suojeleminen. Se hallinnoi merten kestävän kehityksen ohjelmaa, jossa kalankasvattamoja ja merikalastusta arvioidaan samoilla säännöillä. Paikat arvioi puolueeton kolmas osapuoli Friend of the Sean kriteereiden mukaan. Friend of the Sea on nykyisin johtava kansainvälinen toimija alallaan.

Friend on the Sean kriteerit kalankasvattamoille ovat:
– kasvattamoilla ei saa olla vaikutusta ympäristöön
– jätevedet pitää hoitaa ohjeiden mukaan
– kasvatettujen kalojen karkaaminen luontoon pitää olla minimitasolla
– kasvuhormonien ja antifouling-aineiden käyttö on kielletty
– hiilijalanjälkeä pitää pienentää asteittain
– veden- ja energiankäyttö, sekä kalojen ruokkiminen pitää tehdä ohjeiden mukaan
– yrityksen on asetettava vuosittainen tavoite polttoaineiden käytön tehostamiselle
– sosiaalinen vastuullisuus pitää laajentaa koskemaan jokaista työntekijää

Yli kolme miljardia ihmistä maailmassa on riippuvaisia merien ja rannikoiden monimuotoisuudesta. Merenelävät ovat maailman suurin proteiininlähde, ja ne ovat pääruoka-aineita yli 2,5 miljardille ihmiselle. Meret muodostavat 97 % maapallon vesistä, ja ne imevät itseensä kolmanneksen ihmisen aiheuttamasta hiilidioksidista. Ainut tapa, jolla voimme jatkossakin hyötyä meristä, on kunnioittaa niitä. Pitkäjänteisyys on alalla avainsana: se on ainoa tapa varmistaa merien ja merenelävien hyvinvoinnin jatkuvuus myös tuleville sukupolville.

BioCare on saanut Friend of the Sea –järjestön sertifikaatin. Toimimme siis järjestön ohjeiden mukaan norjalaisilla kalankasvattamoillamme. Emme myöskään koskaan käytä antibiootteja lohiimme. Käyttämällä tuotteitamme voit luottaa siihen, että ne on valmistettu kestävää kehitystä noudattaen, ja luomalla lohille paras mahdollinen ympäristö.

Kuvan ja tekstin lähde: http://www.friendofthesea.org/