Koiran omistavat ihmiset kävelevät keskimäärin 22 minuuttia enemmän päivässä kuin koirattomat ihmiset. Tämä ei liene kenellekään yllätys, mutta koirista on muitakin hyötyjä (joita ei itse omistajille tarvitse tietenkään kertoa – he tietävät ne jo).

Vähemmän stressiä
Jo muutaman minuutin mittainen koiran silittely vapauttaa kehossamme hyvänolon hormonia, kuten serotoniinia, ja vähentää stressihormonia. Tutkimuksissa on myös selvinnyt, että koiranomistajat ovat optimistisempia ja heillä on vähemmän turhia huolia. Koiran silittely laskee sydämen lyöntitiheyttä ja verenpainetta.

Enemmän mielenterveyttä
Tutkimusten mukaan lemmikin omistajat ovat harvemmin yksinäisiä, heillä on parempi itsetunto, he harrastavat enemmän liikuntaa ja ovat useammin ekstrovertteja kuin ne ihmiset, joilla lemmikkiä ei ole. Eläimen omistaminen näyttää vaikuttavan myös ihmisten välisiin suhteisiin: hyvä suhde lemmikkiin toi enemmän läheisyyttä myös ihmisten välille. Koiran omistajilla on helpompi luoda suhteita toisiin ihmisiin. Karvahousut näyttävät vähentävän ihmisten ujoutta.

Lisää immuniteettia
Ei ehkä kuulosta kivalta ajatukselta, että koiraperheissä liikkuu enemmän bakteereja, mutta tosiasiassa se on hyvä asia. Nykyään eletään monesti liian bakteerivapaata elämää, jolloin immuniteettisuojamme ei pääse kehittymään. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että eläin lapsiperheessä vähentää tenavien riskiä sairastua allergioihin.

Uusimpien tutkimusten mukaan eläimet vaikuttavat lapsiin jo kohdussa. Jos odottavalla äidillä on koira, se näytti lisäävän kahden bakteerin määrää vauvoissa. Näiden kahden bakteerin on tutkimuksissa osoitettu vähentävän lapsuusiän allergioita.

Nostaa onnellisuustasoja
Koirien innostus lähes kaikkea kohtaan tarttuu helposti ihmisiin. Voimme ehkä helpommin arvostaa elämän pieniä iloja. Ja arvostaa asioita, joita meillä jo on. Koira tarttuu hetkeen, otetaan siitä mallia.

Ylläpitää fyysistä terveyttä
Useiden tutkimusten mukaan koiran omistajat liikkuvat suositusten mukaisia määriä. He liikkuvat myös korkeammalla sykkeellä, eli liikunta on tehokasta. Monilla koirien omistajilla on paremmat kolesteroliarvot ja matalampi verenpaine kuin koirattomilla. He myös selviytyvät sydänkohtauksesta todennäköisemmin.

Mielenkiintoisen ryhmän muodostavat syövänhaistelukoirat, sekä esimerkiksi epilepsiaa tai diabetestä sairastavien avustajakoirat.

Hyödyttää myös työkavereitasi
Jos työskentelet jossain, mihin koiran voi viedä, voit itsesi lisäksi ilostuttaa myös työkavereitasi. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka ovat työpäivän aikana tekemisissä lemmikin kanssa ovat stressittömämpiä. Toimistokoirat auttavat tauottamaan työpäivää. Säännölliset tauot antavat lisäenergiaa, jolloin itse työnteko sujuu paremmin.

P.S. Muistathan karvaista ystävääsi kaikkien näiden hyvien asioiden takia, mitä hän tuo elämääsi. Lohiöljyllä on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia koirien terveyteen. Lue lisää.

Lähde: stylist.co.uk