Anton Odabasi, 21, on suomalais-turkkilainen koripalloilija, joka pelaa tällä hetkellä Turkin korkeimmalla sarjatasolla Trabzon Medical Park –joukkueessa. Anton on uusin huippu-urheilija BioCaren tiimissä.

Antonin kasvattajaseura on Tapiolan Honka, jonka riveissä hän on saavuttanut B-nuorten Suomen mestaruuden vuonna 2011 ja A-poikien SM-hopeaa seuraavana vuonna. Kauden 2013-2014 päätteeksi mies valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Honka-vuosien jälkeen mies pelasi Fenerbahcen juniorijoukkueessa Turkissa.

– Suurimmat erot Turkissa pelaamisessa verrattuna Suomeen ovat mielestäni pelitemmossa ja yksilötaidoissa. Käyttäytyminen sekä kentän ulko- että sisäpuolella on mielestäni täällä Suomea selkeästi edellä. Valmennus on paljon kiinni itse valmentajasta ja hänen vaatimustasostaan, kunnioituksesta muita kohtaan, sekä ymmärryksestä lajiin. Toisin sanoen Suomessa ja Turkissa olen molemmissa kohdannut sekä huonoa, että hyvää valmennusta, Anton kertoo.

Nuorten maajoukkueessa Anton on pelannut vuodesta 2011 lähtien. Heinäkuussa 2015 hän voitti alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa EM-kisojen B-divisioonan mestaruuden, ja hänet valittiin samalla kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nyttemmin Anton on liittynyt myös Suomen miesten maajoukkueen pelaajarinkiin.

Normaalissa viikkorytmissä Anton syö käytännössä aina kotona itse tekemiään ruokia. Hän haluaa syödä terveellisesti ja tietää mitä suuhunsa laittaa, joten itse kokkaaminen sopii tähän hyvin. Tavallisesti Anton syö melko isot ateriat aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Näiden lisäksi hän nauttii harjoitusten ohessa pienen välipalan ennen ja jälkeen harjoituksen.

Tason noustessa ja harjoittelumäärien kasvaessa Antonista alkoi tuntua siltä, että keho tarvitsisi jotain terveellisen ruuan lisäksi. Joukkueharjoitusten lisäksi mies harjoittelee lähes joka päivä ylimääräistä itsekseen. Tällainen harjoitusmäärä väsyttää kroppaa entisestään ja on yksi syy miksi hän on kiinnostunut lisäravinteista.

– Kropan joutuessa äärirajoille, pyrin lisäravinteilla pitämään itseni virkeämpänä ja nopeuttamaan palautumista. Halusin silti pysyä luonnollisella linjalla ja mielestäni BioCare sopii tähän arvomaailmaan hyvin. Syön aktiivisesti BioCaren proteiini- ja omegavalmisteita, lisäksi myös sinkkiä, Anton kertoo.

BioCaren tiimi toivottaa Antonille onnistuneita pelejä Trabzon Medical Parkissa ja Suomen maajoukkueessa. Olemme iloisia, että olemme saaneet Antonin Ambassadoriksemme!