Simon lähtökohta testiryhmässämme oli toisenlainen kuin muilla. Yleisesti ottaen apua haluttiin painonpudotukseen tai nopeampaan palautumiseen liikuntasuorituksen jälkeen. Simon ongelmana on kuitenkin kehon kuihtuminen. Hänellä todettiin parantumaton lihasrappeumasairaus kahdeksan vuotta sitten, jolloin sen ajateltiin johtavan varsin nopeasti liikuntarajoitteisuuteen.

Simo ei suostunut kuitenkaan jäädä vain odottamaan liikkumisensa rajoittumista, vaan vaihtoi päivätyönsä kokopäiväiseen fyysiseen harjoitteluun. Venyttely, yleisliikunta ja lihasharjoittelu kuntosalilla ovat nyt Simon lajeja. Joka päivä treenataan niillä rajoilla, kun se milloinkin on mahdollista teemalla ”vedän niin kauan kuin jaksan”. Hän on nuorena harrastanut kovastikin liikuntaa eri muodoissa, joten ihan uutta ei kova harjoittelu miehelle ole.

Simon kunto ja toimintakyky ovat välillä jopa parempia kuin vuosia sitten ennen diagnoosia. Olo kuitenkin vaihtelee sairauden eri jaksoilla. Kovan harjoittelun myötä on kovaa myös energiankulutus. Vuosien varrella Simo on kokeillut kaikenlaisia lisäravinteita, mutta iso osa näistä kasvattaa vain vyötärönympärystä, eikä muuta.

– Nälkää tai edes näläntunnetta en tuntenut testijakson aikana kertaakaan. Tunsin kehoni pikkuhiljaa tottuvan uuteen tuotteeseen, ja alkavan käyttää sitä hyväkseen sen minkä pystyi. Huomasin myös turhan rasvan ihon alla katovan, mutta painoni ei enää pudonnut samalla tavalla kuin aiemmin kovan treenipäivän aikana (normaalisti jopa 1,7-2,3 kg).

Simo oppi täydentämään ruokavaliota hedelmällä aina tablettien kanssa, jolloin ei tullut painavaa tunnetta vatsaan. Palautumisessa ja lihaskipujen määrässä hän ei huomannut oleellista eroa aiempaan, mutta tarkastelujakso saattoi osua yhteen särkyvaiheen kanssa, jolloin virheellinen tuntemus on mahdollinen.

– Yleisesti ottaen tuotteesta on ilmeisesti hyötyä minulle. Tuotteen sisältämä lohiproteiini on rakennusaine, jota kroppani pystyy käyttämään hyväkseen ainakin tällä hetkellä, kun se on tottunut sitä pilkkomaan. Tulenkin jatkamaan tuotteen käyttöä jatkossa osana erittäin tärkeää energiahuoltoani, Simo toteaa.