Miltä kuulostaa tanssitunti, jossa ei vaadita tanssitaitoa? Näin tanssitaidottomalle puujalalle se kuulostaa hieman epäilyttävältä: voiko sellaista olla.

Sh’bam on liikuntamuoto, joka yhdistää helpot tanssiliikkeet ja monipuolisen musiikin. Zumbassa kuunnellaan vain latinorytmejä, mutta 45-minuutin mittaisella Sh’bam-tunnilla soi 12 erilaista kappaletta päivän listahiteistä yökerhomusaan ja tuttujen klassikoiden remiksauksiin. Tämä varmistaa sen, että huonon biisin kuullessasi tiedät sen olevan ohi muutamassa minuutissa ja kuulevasi seuraavaksi jotain ihan muuta.

Tunnin aikana vaihtelevat sykettä nostavat sekä palauttavat biisit, joten se on kunnon treeni, jokaisella kappaleella on oma koreografiansa. Neljänkymmenenviiden minuutin aikana on laskettu kaloreita kuluvan 500-700. Tanssiliikkeiden helppous varmistaa tunnin sopivan sekä aloittelijoille että pitkään liikkuneille.

Uudesta-Seelannista maailmalle levinnyt Sh’bam on Les Mills –yrityksen keksintöjä. Se on tarjolla jo yli 80 maassa ja 15 000 ryhmäliikuntapaikassa.

”Even if you walk in thinking you can’t, you’ll walk out knowing you can!”

Kuva: dailymail.co.uk
Lähteet: lesmills.com, ryhmaliikunta.fi, motivus.fi, yle.fi, kuntoparkki.com, examiner.co.uk