– Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?
– Olen Monika, keski-ikäinen nainen Helsingistä ja työskentelen asiakaspalvelussa seisten koko päivän.

– Miksi hait mukaan testiryhmään?
– Olen kiinnostunut lisäravinnoista, koska teen vuorotyötä ja liikkuminen ja syöminen vaihtelevat viikoittain. Kärsin nivelsäryistä ja hiukan lisäkiloista.

– Miten syöt?
– Ruokailuni on epäsäännöllisin kellonajoin, riippuu moneenko menen töihin ja pääsen. Yleensä syön aamupalan 7-10 välillä: puuroa, banaanin ja kupin kahvia. Päivällinen on kello 11-15:30 välillä: salaattiannoksia, keittoja, maksalaatikkoa, kanaa, lihaa eli melkein kaikkea.
Yritän tehdä ruokalautasen niin, että puolet on kasviksia ja loput esimerkiksi kalaa ja perunoita. Välillä teen ruoat itse ja välillä ostan vaikkapa salaatin kaupan salaattibaarista.
Sitten kahvia juon 11-17 välillä yhden tai kaksi kupillista, ja sen kanssa joku rahka/proteiinipatukka/keksi tai hedelmä. Illallista en yleensä syö. Iltapalaksi teetä ja pari leipää tai hedelmiä. Jäätelöä syön melkein päivittäin.

– Miten liikut?
– Liikun töissä ja kerta viikkoon joogaa, sulkista ja kun ystävälleni käy, niin geokätköilen ja teen pihatöitä.

– Oletko huomannut testijakson aikana muutoksia itsessäsi?
– Testijaksolla minulle tuli sellainen olo, että on pakko liikkua. Liikaa energiaa. Söin ja liikuin ihan samalla tavalla kuin normaalistikin. Muutoksia on vireystasolla. Olen virkeämpi. Nyt ovat omegat loppu, että kohta kai huomaan eron…
Jalkasäryistä en ole päässyt pois ja en ole huomannut mitään eroa liikunnan jälkeisessä palautumisessa. Ruokahalu on mukavasti pienentynyt.