Niina on muuttanut Virosta Suomeen 11 vuotta sitten. Kaksi vuotta sitten hän sairastui polymyalgia rheumaticaan, lihasreumaan, joka oireili erityisesti olkapäissä ja käsien lihaksissa ja nivelissä.

Taudille ei ole varsinaista suomalaista nimeä. ”Poly” tarkoittaa monta tai useaa, ”myalgia” taas lihaskipua. Polymyalgia tarkoittaa siten tautia, jossa on lihaskipua monissa paikoissa. Kaksi kolmasosaa sairastuneista on naisia. Hyvin harvat ovat sairastuessaan alle 50-vuotiaita, suuri osa noin 70-vuotiaita. Pääoireet ovat lihaksissa ja verisuonissa.
Kipua ja kankeutta alkaa ilmaantua erityisesti niskan, hartioiden, lantion ja reisien lihaksiin. Lihakset tuntuvat aroilta liikuteltaessa ja kosketeltaessa. Myös nivelten arkuutta on, yleisimmin olkapäissä ja lonkissa. Veren tulehdusarvot nousevat.

Sairauden alkaessa Niinan kivut olivat kovat, hän ei saanut öisin nukuttua, ei pääsyt aamuisin sängystä ylös, eikä saanut puettuakaan. Nyttemmin lääkitys on auttanut sairauteen paljon, mutta loppunut se ei ole. Aamuisin sormet ovat kankeat, mutta niiden liikuttaminen ja voimistelu auttavat. Myös ruokavaliolla voidaan vaikuttaa sairauteen: perusterveellinen ruoka, jossa on paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, täysjyvää ja kalaa on hyväksi sairaudesta kärsiville.

Omega-3:n vaikutukset tulehdusarvojen laskemiseen tiedetään. Kuukauden omega-3-kuurin jälkeen Niina on huomannut ison eron olkapäidensä ja sormiensa toiminnassa, ne ovat nyt paljon paremmassa kunnossa. Hän on syönyt omegaa aiemminkin, mutta se aiheutti kalaröyhtäyksiä ja huonon olon koko loppupäiväksi. BioCaren omegalla tätä ongelmaa ei ole ollut.

Kursivoitu teksti: reumaliitto.fi
Muut lähteet: www.lifeextension.com, www.1st-omega-3.com, www.livestrong.com

P.S. Jos sinulla on jonkin sairaus, johon haluaisit testata tuotteitamme, neuvottele ensin asiasta lääkärisi kanssa.