Espoolainen Raimo tekee kaksivuorotyössä mielenterveys- ja päihdetyön ohjaajan töitä. BioCaren testiryhmään hän haki mukaan, koska painoa on kymmenisen kiloa liikaa. Iän myötä on tullut pieniä vammoja, jotka estävät Raimoa liikkumasta niin paljon ja hyvin kuin hän haluaisi. Vammoista huolimatta Raimon harrastuksiin kuuluvat kuntosali muutaman kerran viikossa, samoin ulkoilu. Kesäisin hän ui ja pyöräilee.

Lisäravinteita Raimo on ennen olkapäänsä loukkaamista käyttänyt palautumiseen ja voimantuottoon. Kymmenen vuotta sitten tapahtuneen lievän aivoihin liittyvän muistinmenetyskohtauksen ”lääkkeeksi” määrättiin jatkuva omega-3:n syöminen.
Esimerkkipäivän ruokailusta Raimo kirjoittaa näin:

”Aamulla kuudelta kahvia ja kinkkusämpylä, töissä kymmeneltä joku välipala, hedelmä tai leipää ja yhdentoista jälkeen ruoka esim. kinkkukiusausta, salaattia tai raastetta. Päiväkahvi kahdelta, harvoin kahvileipää. Kotona viiden kuuden aikaan joku keitto ja illalla yleensä leipää, rahkaa ja joku hedelmä.”

Omien sanojensa mukaan Raimo syö aika paljon valmisruokia, koska töissä on syötävä omia eväitä. Hän laittaa kyllä ruokaa myös itse, lähinnä keittoja ja joskus pataruokia. Raimon herkkuja ovat karkit: salmiakki ja suklaa. Painonhallinnan Raimo aloitti jo syyskuussa, noin kuukauden ennen testiryhmäämme tuloa. Tällöin hän jätti melkein kokonaan karkkien, kahvileipien ja jälkiruokien syömisen.
Mitä muutoksia Raimo on siis huomannut itsessään viime kuukauden aikana?

Vireystilassa?

– Kyllä, olo on ollut kieltämättä virkeämpi.

Liikunnan jälkeisessä palautumisessa lihasten ja nivelten osalta?

– Tähän on vaikea sanoa, koska jos teen kovemman treenin, niin olen käyttänyt myös palautusjauhetta, jossa on 50 % protskuja ja 50 % eripituisia hiilihydraatteja.

Ruokahalussa?

– Jotenkin minusta tuntuu, että ruoka- annokseni ovat ihan kuin itsestään pienentyneet ja painoni on tuosta syyskuun alusta pudonnut yli 4 kiloa… Ja näiden pillereiden aikaankin parisen kiloa.