Rasmus Ristolainen tuli kertomaan kuulumisia pelin jälkeen.

Monen unelma on nähdä jääkiekon NHL-peli livenä paikan päällä. Kaarinalainen Dino Casagrande pokkasi voiton kevään kilpailussamme, jonka päävoittona oli matka Nashvilleen katsomaan suomalaisten Rasmus Ristolaisen (Buffalo Sabres) ja Pekka Rinteen (Nashville Predators) joukkueiden kohtaamista. Tässä Dinon fiiliksiä matkasta.

Miten kuulit voitosta?
– Minulle soitettiin asiasta, enkä kyllä heti uskonut, että olin voittanut palkintoa. Ensimmäisenä tuli mieleen että tämän on pakko olla joku vedätys. Kun asia puhelun aikana varmistui, oli todella onnellinen fiilis. Moneen kilpailuun olen osallistunut, mutta en koskaan ole voittanut mitään näin mahtavaa.

Predatorsin hallin edessä.

Millainen kaupunki Nashville on?
– Nashville on upea pikkukaupunki – Amerikan mittakaavassa siis – ja nykyään todellinen jääkiekkokaupunki. Predators on todella kova juttu kaupungissa. Aikoinaan kun joukkue perustettiin kaupunkiin, sai seura jakaa ilmaiseksi lippuja peleihin, jotta sai yleisöä halliin. Nykyään on vaikea saada lippuja, koska halli on aina loppuunmyyty.
Ja Nashvillen musiikkitarjonta on mahtava! Jokaisessa baarissa on livemusiikkia ja pääkadulla, Broadwayllä, baareja on kymmeniä. Tuskin olisin koskaan käynyt Nashvillessä ilman tätä mahtavaa palkintoa. Kaupunki ei ole liian iso, mutta liikkuminen muualla kun keskustassa ei onnistu ilman autoa.

Predators näkyy kaupunkikuvassa.

Miten peli meni?
– Nashvillellä oli huono päivä, jo minuutin jälkeen lukemat olivat 0-1 Buffalolle. Pelin lopputulos oli 4-7. Pekka Rinteen ilta oli synkkä, ja hänet otettiin vaihtoon toisen erän jälkeen. Suomalaisiloa nähtiin Buffalon puolelta, koska Rasmus Ristolaisella oli hyvä ilta; saldona 0+3 tehot. Ja kirsikkana kakun päällä saimme todistaa Eeli Tolvasen ensimmäisen NHL-pelin, jota oli kaupungissa hypetetty. Moni tiesi, että seuraavassa pelissä pelaa uusi suomalainen.

Miltä peli näytti livenä, jos vertaa telkkarista katsottuun?
– Television kautta ei välity se fanien kannustus, jonka saimme kokea paikan päällä. Nashville-fanit ovat todella äänekästä porukkaa, ja kannustivat joukkuettaan, vaikka he olivat häviöllä. Kaikki tiesivät, mitä kannustushuutoja tehdään milloinkin. Esimerkiksi kun tuli videotarkistus maalista, kaikki fanit laittoivat kännykän ledvalon päälle, ja heiluttuvat sitä kuin sytkäriä konsertissa samalla kun hallissa soi Beatlesin Let it be! Paikan päällä saa kokea todellisen liveshown!

Tapasitko pelaajia pelin jälkeen? Millä fiiliksellä he olivat?
– Rasmus Ristolainen tuli juttelemaan pelin jälkeen, Pekka Rinteellä oli niin huono ilta, ettei häntä varmaankaan kiinnostanut tavata faneja.
Rasmus kertoi menneestä kaudesta, ja että se on ollut raskas. Hän harmitteli kovasti sitä, että tänäkin vuonna playoff-pelit jäävät väliin. Kovasti Rasmus haluaa menestyä NHL-jäällä, kun on sinne päässyt pelamaan.

Pekka Rinne oli järjestänyt liput Lexus Loungeen.

Ehditkö puuhailla kaupungissa muuta kuin käydä pelissä?
– Tutustuimme enimmäkseen keskustaan, mutta kävimme myös kahdessa ostoskeskuksessa hieman kaupungin ulkopuolella.

Mitä BioCaren tuotteita olet itse hankkinut ja miksi?
– Endurance proteiinia jauheena ja omegoita. Minulla oli keväällä kahdeksan viikon mittainen ruokavaliodieetti, ja PT käski hankkia jotain lisäravinteita. Päätin kokeilla Endurance proteiinia, koska käyn myös itse pelaamassa jääkiekkoa pari kertaa viikossa Turun Jääkarhuissa.

Mitä tykkäsit tuotteista?
– Pidän proteiinista todella paljon. Erittäin iso plussa on se, että niitä saa kahtena eri makuna. Ja maku on kaikkea muuta kuin mitä proteiinijauheissa yleensä on. Itse kyllästyn aika nopeasti sellaisiin perinteisiin suklaa-, mansikka- ja vaniljajauheisiin, koska mielestäni niiden maku on esanssinen. Oma suosikkini Endurance proteiinista on aprikoosi-sitruunaruoho, mutta ei se mustaherukka-passionkaan huono ole. Mutta nämä ovat makuasioita.

(Kuvat: Dino Casagrande ja Janne-Petteri Koskinen)