Itsetehdyistä siemennäkkäreistä on blogeissa kirjoitettu jo iät ja ajat. Minäkin sain inspiraation kokeilla sellaisen tekemistä, kun kaupan leipähyllyn edessä seisominen alkoi tuntua tylsältä. Tai lähinnä kaikki hyllyllä näkyvät leivät alkoivat tuntua tylsältä. Siemennäkkäri tuntui raikkaan uudelta tuulahdukselta. Google-haku paljasti, että reseptejä on hurjasti. Selailin niitä hiukan, ja aika summassa valitsin ohjeen Kettukarkki-blogista (http://bit.ly/2eT4J33). Lopputulos oli oikein hyvä, joten olen tehnyt näkkäriä jo useampaan kertaan.

2,5 dl maissijauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl kiehuvaa vettä

Tämän helpompaa ei leivän tekeminen juuri voi olla:

1. Sekoita kuivat aineet.
2. Lisää öljy ja kiehuva vesi.
3. Taputtele pellille.
4. Leikkaa veitsellä tai töpöttele haarukan terillä paloiksi.
5. Paista 150 asteisessa uunissa yksi tunti.

Auringonkukansiemenet sisältävät runsaasti B- ja E-vitamiinia, kaliumia, sinkkiä sekä seleeniä. Kurpitsansiemenet sisältävät välttämättömiä rasvahappoja, aminohappoja, mineraaleja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Seesaminsiemenissä on runsaasti proteiinia, kalsiumia ja muita mineraaleja, B- ja E-vitamiineja sekä kuitua. Pellavansiemenet sisältävät kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja seleeniä sekä B-, E- ja K-vitamiineja. Siemennäkkäri on siis melkoinen terveyspommi hyvän makunsa lisäksi!