Omega-3-rasvahappojen hyödyt on todistettu useissa tutkimuksissa jo vuosikymmeniä sitten. Kovin moni meistä ei syö kalaa kolmea kertaa viikossa, jolloin omegat onkin helppo napata purkista. Omega-3 edesauttaa sydämen toimintaa ja ehkäisee verisuonitauteja. Sillä on myös tärkeä merkitys aivoille, niiden rakenteille ja normaalille toiminnalle kuten muistille ja oppimiskyvyille.

Omegat osallistuvat hermoston kehitykseen ja toimintaan, sekä veren kolesterolin ja verenpaineen alentamiseen. Ravintolisinä EPA-valmisteiden on todettu jossain määrin ehkäisevän ja hillitsevän tulehdustiloja.

On myös hyvä muistaa, että omega-3 myötävaikuttaa sikiön ja rintamaidolla olevan vauvan aivojen ja silmien kehitykseen. Raskaana olevien ja imettävien naisten kannattaa siis pitää huolta omasta ja lapsensa omega-3 saannista.

Omegoiden hyödyt ovat siis kiistattomat. Niitä tutkitaan edelleen paljon, ja uusia hyötyjä testataan. Useat kala-allergikotkin pystyvät käyttämään lohiöljykapseleita, ja saavat niistä ne hyödyt, jotka jäävät saamatta, kun eivät voi tuoretta kalaa syödä.

BioCaren omega-3-tuotteessa on EPA:a 30mg/g ja DHA:ta 40mg/g. Määrät ovat samat kuin puhtaassa lohessa, joten tuotteisiimme ei lisätä synteettisesti mitään ylimääräistä, ne ovat pelkkää lohta. Omegamme ovat myös markkinoiden tuoreimpia, valmistus uivasta merilohesta pilleriksi purkkiin tapahtuu vuorokaudessa.

P.S. Muistathan, että perheen lemmikeillekin on tarjolla oma omegatuotteensa!

lohioljy-koiralle

Lähteet: tritolonen.fi, draxe.com, terve.fi