Proteiineja on elimistösi kaikissa soluissa ja ne ovat kehollesi välttämättömiä rakennusaineita. Proteiineja on saatava tasaisesti, sillä elimistösi ei pysty varastoimaan niitä samalla tavalla kuin vaikkapa hiilihydraatteja.

Oleellisimmat ajankohdat proteiinin syömiseen ovat aamuisin yön paastotilan jälkeen, treenin yhteydessä ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Aamuisin on tärkeää katkaista yön yli jatkunut pitkä paastotila, ja illalla on puolestaan hyvä varautua siihen.

Treenin yhteydessä proteiinia kannattaa syödä kahdesta syystä: se tehostaa lihasvoimaharjoittelua sekä tukee ja nopeuttaa palautumista. Mitä kovemmin treenaat, sitä suurempi on proteiinintarpeesi. Laadukkaan proteiinilisän nauttiminen lihasvoimaharjoitusten yhteydessä tai heti sen jälkeen lisää harjoituksesi vaikutusta ja tehostaa voimaharjoituksen jälkeen tapahtuvaa lihasproteiinien rakentumista. Voimaharjoituksen jälkeen nautittu aminohappokoostumukseltaan korkealaatuinen proteiini tehostaa myös hieman lihaskasvua.

Proteiinilisät eivät ole tarkoitettu vain kovaa treenaaville. Kun tavallisenkin kuntoilijan palautuminen nopeutuu esimerkiksi uinti- tai juoksulenkin jälkeen, mikset hyödyntäisi niitä?

Myös ikääntyville on tärkeää varmistaa laadukas ja riittävä proteiiniensaanti. Keskeinen keino ehkäistä ikääntymiseen liittyvää lihaskatoa on varmistaa riittävä ja laadukas ruokavalio yhdessä lihasvoimaharjoittelun kanssa. Vanhetessa nälän tunne saattaa heiketä, mikä voi johtaa alisyömiseen, ikäihmisille lihaskato on todellinen ongelma. Kun ruoka-annokset pienenevät, on ravitsemuksen laadulla ja proteiinilisillä entistä enemmän merkitystä. Tästä syystä ikääntyneille suositellaan suurempia proteiinimääriä kuin keski-ikäisille.

BioCaren Endurance proteiinin imeytyminen on omaa luokkaansa verrattuna suosittuun heraan. Tuotteen sataprosenttinen proteiininlähde on norjalainen merilohi, näin siis tiedät mitä purkista otat!