Rasmus Ristolainen teki vasta kuuden vuoden jatkosopimuksen NHL:ään Buffalo Sabresin riveihin. Mies halusi itse ehdottomasti jatkaa seurassa, joten sopparin saaminen joukkueeseen tuntui hyvältä. Rasse kertoo viihtyneensä kaupungissa hyvin, joukkue on nuori ja menestystä on varmasti luvassa tulevina vuosina.

– Buffalon kaupunki on samanlainen kuin monet muut pohjoisamerikkalaiset suurkaupungit, eli keskustassa ei ole oikein mitään, se on autio, koska siellä ei asu juuri ketään. Paikka on täynnä toimistorakennuksia. Mutta kun olen siellä nyt asunut kolme vuotta, oppinut tuntemaan ihmisiä ja paikkoja, niin olen viihtynyt todella hyvin.

Lätkäharjoituksia ei Sabresissa ole yhtä paljon kuin Suomessa, koska pelimäärät ovat niin suuria. Harjoitukset ovat lyhytkestoisempia kuin kotimaassa, mutta sitten kun harjoitellaan, se tehdään aivan täysillä. Rasmukselle tämä sopii:

– Tykkään siitä, että pelataan paljon, eikä tarvitse vain harjoitella, sitähän NHL:ään on menty tekemään. Kun pelejä on neljä kertaa viikossa ja puolet niistä reissupelejä, niin ei siellä ainakaan tylsää tule. Pelien välissä sitten yritetään palautua mahdollisimman hyvin ja tehdä oheistreenejä.

Pelit Pohjois-Amerikassa ovat nopeampitempoisia ja fyysisempiä kuin Suomessa. Tilanteet kehittyvät nopeammin, kaukalon päästä päähän mennään vauhdilla. Vastustajat ovat kovia.

Vapaa-aikaa ei ammattilaiskiekkoilijalla kauden aikana liikaa ole, mutta kun sitä on, Rasse lepäilee kotona ja pitää yhteyttä Suomeen. Myös videopelien ja elokuvien katselu vievät aikaa. Iltaisin käydään kavereiden kanssa syömässä ulkona. Reissupeleissä vapaa-aika menee lähinnä hotellihuoneessa.

– Ne ovat niin intensiivisiä matkoja, että vaikka paikalle mennäänkin jo peliä edeltävänä iltana, niin ei siinä juuri ehdi muuta kuin syödä ja katsoa jonkun leffan hotellihuoneessa. Ei sitä jaksa kuluttaa energiaansa kaupungilla pyörimiseen.

Rasmus on yksi BioCaren Ambassadoreista ja käyttänyt yrityksen tuotteita reilun vuoden:

– Lohiproteiini on ollut tarpeen. Kauden aikana rasitus on valtava, ja protskujen avulla keho on tuntunut tuoreemmalta, lihaskipu on vähentynyt ja yleinen hyvinvointi parantunut. En ole ollut yhtään kipeänä.