Turkulainen Ristolainen pelasi viime kaudella Buffalo Sabresissa parhaan kautensa; hän pelasi kaikissa NHL-peleissä (82) ja teki piste-ennätyksensä (41). Lisäksi Ristolainen pelasi joka pelissä hurjia minuutteja.
Tällä hetkellä Rasse harjoittelee Turussa Hannu Rautalan ohjauksessa.

– Salitreeniä, paljon punttia, nopeutta ja aerobista, Ristolainen kertoo. – Tämä on kuudes kesäni Hannun treenattavana, pidän tosi paljon siitä. En tykkää kesällä mennä jäälle kuin korkeintaan ampumaan kiekkoja maaliin ja silloinkin vain luistimissa ilman muita lätkävarusteita. Hannun treenien loputtua, alkaa jo yleensä odottaa seuraavan kesän treenejä.

Lomaa Ristolainen on ehtinyt pitää kaksi viikkoa heti kauden loputtua. Muutaman viikon loma raskaan ja intensiivisen kauden jälkeen ei kuulosta paljolta, mutta Ristolainen kertoo, ettei pysty juuri sen kauempaa olemaan paikoillaan. Vapaa-ajallakaan ei mies tunnu sohvalla makaavan, ohjelmassa on golfaamista, matkustelua ja kavereiden kanssa oleilua, eikä silloin ajatella treenaamista tai jääkiekkoa.

– Kävin Kanarialla kaverin kanssa pelien loputtua. Pidän matkustamisesta, heinäkuussa on edessä vielä toinen reissu. Buffalosta tulee pari kaveria käymään, mennään ensin kolmeksi päiväksi Tukholmaan ja sitten kolmeksi päiväksi Lontooseen.

Matkoja lukuun ottamatta Rasse viettää koko kesän Turussa. Ohjelmassa on myös EM-jalkapallon seuraamista. Ristolainen on itsekin pelannut nuorempana palloa ja seuraa tiiviisti Valioliigaa, ja varsinkin suosikkijoukkuettaan Liverpoolia.

– Onneksi Buffalossa näkyy Englannin liiga tosi hyvin. Seuraan palloa paljon enemmän kuin lätkää. Kun itse pelaa, niin ei se jaksa enää vapaa-ajalla hirveästi kiinnostaa. Mutta toivottavasti Englanti on vielä kisoissa mukana, kun mennään Lontooseen, olisi hieno kokemus päästä seuraamaan heidän peliään johonkin pubiin. Tunnelma on varmaan siellä loistava. Ja myös pelin taso.