Petra Erätuli-Kola on seikkailu-urheilija, joka aloitti kiipeilyharrastuksensa kiipeämällä viime vuonna Mount Everestin Base Campiin yli viiden kilometrin korkeuteen. Joku muu olisi saattanut aloittaa matalammalla ja vaatimattomammalla vuorella, mutta ei Petra.

”Päivät toistivat toisiaan: nousimme aamulla aikaisin ennen auringon nousua, olimme perusasioiden äärellä. Koskaan aikaisemmin en ole ollut yhtä lähellä luontoa. Fyysisten ponnistelujen ja Himalajan mahtavuuden tunsi koko keholla. Hidas ylöspäin nouseminen askel askeleelta, hengitys hengitykseltä toi upean tunteen. Ajatukset rauhoittuivat, keho totteli ja silmät nautti. Luonnon mahtavuuden ja voiman ymmärtäminen täytti sydämen onnesta. Muutaman kerran pysähdyin ja huomasin, kuinka kyyneleet valuivat poskille. Ymmärsin, että nyt olin matkalla kohti unelmaani ja tunsin siitä valtavaa onnentunnetta.”

Tänä syksynä hän otti mukaansa työkavereitaan ja yhteistyökumppaneitaan ja vei nämä kiipeämään Turkkiin Olympos-vuoren huipulle.

– Yrityksessäni Innovation House Finlandissa uskotaan siihen, että hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan myös henkisiä haasteita paremmin. Meillä on unelma, että Suomessa voisi olla työpaikka, missä voi tehdä kovaa töitä, iloita onnistumisista, verkostoitua ja voida samalla hyvin. Saimme ajatuksen, että voisimme tarjota myös uusia elämyksiä ja mahdollisuutta yrityksille lähteä mukaan vuoren valloitukseen, Petra kertoo.

Olympos-vuoren reissussa haastavinta oli Petran tuntema vastuu muiden matkalaisten onnistumisesta. Koko porukka pääsi kuitenkin tavoitteeseensa.

– Se oli uskomattoman hieno kokemus! Petra hehkuttaa.

Koitokseen valmistauduttiin muun muassa kerran viikossa yhteisissä treeneissä kuuluisilla Malminkartanon portailla (426 kappaletta) Helsingissä. Tämän lisäksi jokainen teki omia lisätreenejään, Petran viikoittaisiin harjoituksiin kuuluivat tennis, jooga ja lenkkeily.

Kiipeilyssä Petraa viehättää mahdollisuus olla luonnossa, ja kokeilla omia rajojaan, sekä saada onnistumisen kokemuksia. Ensimmäinen kiipeilymatka Everestin perusleiriin oli naisen mukaan mieletön kokemus ja mahdollisuus kokeilla jotain täysin uutta ja erilaista, mitä oli ikinä aikaisemmin tehnyt.

”Käteen jäi se, että mikään ei ole mahdotonta, unelmia on mahdollista saavuttaa. Kovalla työntekemisellä ja päättäväisyydellä pääsee eteenpäin. Meissä on valtavasti enemmän voimaa, mitä olisi koskaan uskonut.”

BioCaren tuotteet ovat olleet mukana Petran kuntoiluprojektissa alusta asti. Varsinkin Everestin reissulla hän kertoo saaneensa lohiproteiineista voimaa ja energiaa. Aamut alkavat aina Omega-3-lohiöljyllä, ja Petra uskoo siihen, että BioCaren tuotteet ovat auttaneet häntä pysymään terveenä: flunssat ovat kiertäneet naisen kaukaa jo toista vuotta.

(kursivoidut kohdat ovat lainauksia Petran blogista: http://www.petraeratuli.fi)

olw